Séfműhely Bernáth Józseffel
Mindig igazi ünnepnap, amikor egy fantasztikus séf a Coninvest háza táján mutatja be tudását.
A Séfműhelyt azért is keltettük életre, mert fontosnak tartjuk, hogy a szakma legjobbjaitól tanuljunk, megismerjük az ételhez való hozzáállásukat, inspirálódjunk, újdonságokkal és ötletekkel felvértezve vágjunk bele a soron következő menüsor összeállításába. Bernáth Józsitól pedig ezt mind meg is kaptuk, sőt még ennél többet is, hiszen a Séfműhely neki köszönhetően legutóbbi eseménye egy nagyon jó hangulatú tészta workshoppá kerekedett. Volt meglepetés bőven, hiszen a menüsort elnézve klasszikusan magyaros ételeket vártunk a séftől, ehelyett olyan újhullámos inspirációkat kaptunk, hogy április közepe óta vágyunk vissza Bernáth Józsi konyhájába.
Borsólevesbe szánt csipetke készítéssel indult a nap, majd terítékre került maga a borsóleves is, ami vajjal készült, a tetejére pedig roppanós és zsenge cukorborsó héj került. Másodiknak paprikás krumplit készítettünk, persze ezt sem úgy, ahogy a nagymamánktól láttuk: a vendégek által készült tésztát beleforgattuk egy krumplis, hagymás szószba, majd egy húsvilla és egy tányér segítségével hengert formáltunk a spagetti szerű tésztából. A főétel mellé került egy kis kolbász chips, pringles és a húsimádók kedvéért még egy gyönyörűre sütött szűzérme is. A Séfműhely megkoronázásaként Bíró Lajos vargabéles receptjét próbáltuk ki: a túrós, mascarponés, cérnametéltes krém köré egy vajjal és cukorral rétegezett és sütőben ropogósra sütött rétestészta csík került, házi baracklekvárral. Azóta sem tudjuk feledni.
A következő Séfműhelyre szeptemberben kerül sor, ahol Pohner Ádám a Bocuse d’Or felkészülés tapasztalatait osztja majd meg velünk. Várunk mindenkit akkor is sok szeretettel!