Árajánlat kérése

Tesztgép Igénylése

Árajánlat
kérése
Tesztgép
igénylés

Rosenstein a Budai Gourmet fesztiválon

 

Rosenstein a Budai Gourmet fesztiválon

Mivel segítette a Coninvest a Rosensteint a fesztiválon?
 
R.T.: Két berendezést is biztosított a Coninvest a Budai Gourmet-en. Mindkettő megtalálható a belvárosi éttermünkben, így biztosak voltunk benne, hogy jó szolgálatot nyújt kint is a technológia. Kivittünk egy kombipárolót és egy ipari indukciós asztali lapot. Megbízható és minőségi eszközök ezek, ahogy ezt mi már megszoktuk a Coninvesttől. Nagyon jól tudunk együttműködni, és nemcsak szakmailag, személyesen is nagyon jó a kapcsolat. 20 éve ismerjük egymást, ez alatt rengeteg közös munkában és élményben volt részünk.
Miért a kombipárolóra és az indukciós lapra esett a választás?
 
R.T.: A legfontosabb szempont az volt, hogy megbízhatóan, de gyorsan tudjuk elkészíteni az ételeket. Ezek az eszközök tökéletesen alkalmasak arra, hogy rövid idő alatt nagyon jó minőséget állítsunk elő. Mindemellett univerzálisak is, a sütés vagy a párolás ugyanolyan egyszerű és hatékony a használatukkal. Nem utolsó sorban pedig mobilisak, ami egy ilyen rendezvény esetében igencsak fontos.
A Rosenstein idén óriási sikert ért el a Millenárison a flódni makaronnal.
Mi is ez pontosan, hogyan jött az ötlet?
 
R.T.: A makaronnak nagy divatja van manapság, mindenki próbálkozik vele vagy így, vagy úgy. Mi azt találtuk ki, hogy elkészítjük makaronként a klasszikus zsidó édességet, a flódnit. A cél az volt, hogy az édesség kívülről makaronnak tűnjön, de az íze a flódnié legyen. Nekünk elég kicsi a belvárosi konyhánk ahhoz, hogy kísérletezzünk, ezért egy újpesti cukrász barátunk segítségét vettük igénybe. Elég hosszú folyamat volt, mire sikerült megtalálni a legjobb receptúrát. Rengeteg módszert kipróbáltunk, többször kikevertük a tésztát, mert nagyon érzékeny anyagról van szó, aminek az állagát például az időjárás is erősen meghatározza. A flódni hozzávalóival – a mákkal, dióval, az almával és a borral – nagyon óvatosan kellett bánnunk. Sokszor berepedt a tészta, míg végül a cukortartalmat 30%-kal csökkentettük, és elértük azt, ami a célunk volt. A Gourmet fesztiválon egy speciálisan erre az alkalomra készített csomagolást használtunk, sőt még flódni makaron kitűzőink is voltak – amivel együtt egyre többen térnek be az éttermünkbe, mert nagyon szerették ezt az édességet.

 
Webfejlesztés: Ketsh Web
Copyright 2011 Coninvest Kft. Minden jog fenntartva.

Cookie policy HU