Árajánlat kérése

Tesztgép Igénylése

Árajánlat
kérése
Tesztgép
igénylés

Feketemosogatás „tabulé” rasa

 

Feketemosogatás „tabulé” rasa

A HoReCa szektor júniusban megrendezett Meetup-ján a szakmát érintő és segítő számos érdekes témát boncolgattak a szakértők. A rendezvényen mi is részt vettünk, ügyvezetőnk, Kertész Mirjam is tartott előadást feketemosogatás témában. Többször kommunikáltunk már erről Önöknek hírlevél formájában és közösségi oldalainkon is, mert úgy gondoljuk, hogy nem lehet elégszer megemlíteni e kérdés fontosságát. A feketemosogatás rengeteg vizet és külön személyzetet igényel, akiknek az idejét sokkal hatékonyabban is be lehetne osztani egy modern megoldással, a granulátumos mosogatógéppel, ami néhány év alatt garantáltan behozza az árát. Mindemellett a fenntarthatóság is egy fontos kérdés, hiszen az edények tisztántartása számos, egészségre is káros vegyszer használata mellett érhető csak el, ami rendkívül aggályosnak mondható környezetszennyezés szempontjából is. Az edények viszont még így sem biztos, hogy makulátlanul tiszták lesznek, hiszen a személyzet fizikai erejét is jelentősen igénybe veszi az odaégett, zsíros felületek állandó súrolása, az ételek maradványainak eltávolítása. Erre ma már létezik egy hatékony megoldás, például a svéd Granuldisk mosogatógép, ami pár perc alatt kiváltja a többórás fizikai munkát mindössze egy gombnyomással. Az eredmény akár 80-90 % -kal kevesebb víz, minimális vegyszer, kevesebb idő, elégedett munkatárs. Szó volt még a rendezvényen technológiai fejlesztésekről, digitális trendekről, új éttermek nyitásáról is, mindez a Gundel étterem pazar vendéglátása mellett. Az előadások alatt egy kis kocsin érkeztek hozzánk a folyékony nitrogénnel hűtött, zsírpapírba csomagolt eperfagyik, de kóstolhattunk még libamájat vattacukorban, úgy, ahogy még soha, ínyenc módon tálalt Cézár-salátát, hideg leveseket kémcsőből, petrezselyemsalátát, a tabulét tarhonyából, harcsás fish and chipset, ruhafogason lógó macaronokat és végezetül az utánozhatatlan Gundel-palacsintát, amit szentségtörés lett volna kihagyni, nyári diéta ide vagy oda. 

Azon pedig nyilván senki nem lepődött meg, hogy természetesen a Gundel Étterem is egy ilyen mosogatógépet használ, így a meghívott vendégek egy valódi mosogatást is megnézhettek élőben, a napi pörgős munkamenetben. 

Vendéglátóinknak újfent köszönjük a meghívást, amely mind szakmailag, mind az ételek pazar színvonalát tekintve is egy nagyon tartalmas nap volt. 

Webfejlesztés: Ketsh Web
Copyright 2011 Coninvest Kft. Minden jog fenntartva.

Cookie policy HU