Árajánlat kérése

Tesztgép Igénylése

Árajánlat
kérése
Tesztgép
igénylés

A Coninvest konyha nem csak szép, okos is

 

A Coninvest konyha nem csak szép, okos is

Idén is megtartottuk - most már ötödik alkalommal - azt a rendezvényt, ahol a BGE diákjait vendégül láttuk néhány rendhagyó tanórára. A Kereskedelmi Intézet Tanszékének tanára, Papp Judit nem csak nagyon jó barátunk és a szakma méltó képviselője, hanem egyik kedvenc előadója is volt az ennek a kivételes Élménynapnak.
A vendéglátás és marketing órára 29 lelkes diák érkezett hozzánk, akik kiegészíthették a tudásukat modern gasztronómiai ismeretekkel, forradalmi konyhatechnológiai újdonságokkal.
Véleményünk szerint a konyhai alapismereteket már nem feltétlenül lehet csak tankönyvekből megtanulni, mert a technika folyamatosan változik, az eszközök egyre modernebbek lesznek, ezért rendkívül fontos a tudatos technológia választás, a fenntartható és gazdaságos üzemeltetés. A jövő az olyan konyháké, amik élelmiszerbiztonság tekintetében is kifogástalanok. A szemléletmód, ahogyan a főzéshez és egy étel elkészítéséhez állunk, nem csak technológia, hanem túlmutat azon.
A nap folyamán Böröcz Zsófia, Gasztromentor ebben a szellemben készült gyönyörű ételkreációin keresztül bemutatta a “sous vide” technológiában rejlő lehetőségeket, egészségre gyakorolt előnyeit, figyelemmel a gazdaságos felhasználásra. Az alapanyagok nem korlátlanul állnak rendelkezésünkre, ezekhez tisztelettel kell nyúlni és tudatosan kell tervezni, hogy pazarlás nélkül alkothassunk csodát a konyhában. A Konyhafőnök c. tévéműsorból is ismert Böröcz Zsófi mindezt finom falatokon keresztül tálalta - szó szerint - lelkes közönségének az izgalmas ételsoron keresztül.
A “sous vide” technológia mellett a diákok a modern thermomixerrel is ismerkedhettek, ellenpólusként pedig a hagyományok újraéledéséről a Berkel szeletelőgépek formájában. Természetesen a diákok nem csak nézték a konyhai folyamatokat, hanem tevékenyen részt is vettek a főzés minden fázisában. És ha már sonkát szeltünk, húst sütöttünk és felforgattuk a konyhát, úgy illett, hogy azt is bemutassuk, hogy lehet percek alatt makulátlan rend és tisztaság. A professzionális mosogatás a konyhai folyamatok legfontosabb lépése, hiszen a legtöbb recept úgy kezdődik, hogy “vegyünk elő egy tiszta lábast”!

Webfejlesztés: Ketsh Web
Copyright 2011 Coninvest Kft. Minden jog fenntartva.

Cookie policy HU