Árajánlat kérése

Tesztgép Igénylése

Árajánlat
kérése
Tesztgép
igénylés

Berkelből jeles

 

Berkelből jeles

Szintén e hónapban történt, hogy a közösségi oldalunkon megkeresett egy restaurátor cég, akik egy tradicionális alapokon működő Apa-Fia családi vállalkozás, Berkel gépekre specializálódva.
A telefonbeszélgetésünk után teljesen úrrá lett rajtunk a kíváncsiság, hogy vajon milyen is lehet egy ilyen műhely, ahol ezeket a muzeális értékű szeletelőgépeket újítják fel mérnöki precizitással. Azóta már megtudtuk a családtól, hogy a krómozóműhelytől kezdve az esztergálógépeken át a teljesen felújított, egyedi modellekig mindent megcsodálhatunk majd személyesen is. Ami a szakmaiságot még jobban fémjelzi az az, hogy az összes eddig gyártott gép tervrajzával rendelkeznek, valamint, hogy több esetben is újraesztergálnak bizonyos szeletelőgép alkatrészeket, mivel ezek annyira egyediek, hogy már nem lehet sehol sem beszerezni. A folyamat nagyon sok figyelmet és koncentrációt igényel, átlagosan ezért maximum 50 gépen végeznek restaurálási munkálatokat egyszerre, egyidőben, készen pedig átlagban 25 gép van, teljes pompájában.

E családi vállalkozás egyébiránt kifejezetten csak ezzel a márkával foglalkozik, mégpedig olyannyira, hogy a Berkel gyárnak is hivatalosan ők a bejegyzett restaurátorai. A legendás L16 is ebből a műhelyből kerül ki, ráadásul nem csak az európai, hanem az amerikai piacra is dolgoznak, ami mindenképp elismerést érdemel.
Szeptemberben fogjuk meglátogatni őket, ekkorra kaptunk meghívást az üzem megtekintésére. Természetesen az élményeinkről - ahogyan most is - képes beszámolóval is fogjuk Önöket tájékoztatni.

Mindenesetre a műgyűjtő ügyfeleinknek is bőven szolgálunk majd csemegével, hiszen még olyan gépekkel is ki tudjuk majd őket szolgálni, ahol az L széria gyártási helyéül még Rotterdam van megjelölve, ami még a régi központ volt Milánó előtt. Aki esetleg olvasta korábbi cikkeinket Berkel témában, az bizonyára tudja, hogy a cég életében voltak olyan korszakok, amikor a szeletelőgépekről mérleggyártásra álltak át. Nos, mérleget már közvetlenül a Berkel gyártól nem lehet beszerezni, viszont a restaurátor cégnek köszönhetően ebben is tudunk Önöknek segíteni. Valamint nagyon szívesen adunk szakértő tanácsot is azoknak a kedves olvasóinknak is, akiknek esetleg kedve támadt megismerkedni egy-két ilyen ikonikus darabbal, hiszen nem mindennapos használati tárgyakról, hanem valódi gyöngyszemekről van szó.

Webfejlesztés: Ketsh Web
Copyright 2011 Coninvest Kft. Minden jog fenntartva.

Cookie policy HU