Árajánlat kérése

Tesztgép Igénylése

Árajánlat
kérése
Tesztgép
igénylés

Bécs, Amstetten, Salzburg: ég és föld között

 

Bécs, Amstetten, Salzburg: ég és föld között

Október 8-10-ig különleges szakmai programokkal megtűzdelt három napot töltöttek együtt, akik jelentkeztek a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) és a Coninvest közös szervezésében tartott őszi osztrák gasztrotúrára.

A csapat elsőként a Rauch bécsi Juice bárjába látogatott, onnan pedig a főváros legnagyobb gyermekétkeztetést ellátó és party cégének, a Max-Catering üzemi konyhájára indult. Ahol napi 17 ezer adag ételt készítenek, csomagolnak, sokkolnak és szállítanak a rendelési helyére. A készítés során elég sok porral dolgoznak alapanyagként a szinte ételgyárként üzemelő nagykonyhán, ahol egyébként annyira ügyelnek a tisztaságra – ha valaki úgy lép be, hogy nem mos kezet az előírások szerint, egy gép rögtön sípolva jelez. Számolni is érdemes: naponta kisgyerekenként 3,75 eurót költhetnek élelmezésre, a nagyobb iskolások számára pedig 4,80-ba kerülhet egy-egy-egy adag.

Szintén a catering jegyében telt a következő program: egy olyan non-food catering cég felkeresése következett – a Bilfinger-Profimiet -, amely csak a téli báli szezonban mintegy 800 bécsi és Bécs környéki bál cateringjét látja el.

Egy családi vállalkotásnál, az amstetteni biosajt üzemben, majd az Obstler Pálinkaüzemben tartott kóstolás is nagy siker volt, itt egyébként körte, almapárlatok készülnek, a friss juhsajtok pedig mesésen illettek a gyümölcspálinkákhoz.

A fűszerek, illatok kezdődött az út második napja, látogatással a Raps fűszergyár birodalmában. Ahol 14-féle borsot darálnak, igaz, kissé illúziórombolóan - nagyüzemi módon. Vagyis nem a nagyi borsdarálójával, patikamérlegen mérve ki a mennyiséget, hanem egy automata sürög-forog a tartályok között, az állítja össze a szükséges megaadagokhoz a fűszereket. A fűszer-nagybirodalommal épp szemközt található Ausztria egyik legrégebbi sörüzeme, a Trum, ahol nyitott erjesztéses módon készülnek az italok, és ahol a sörkészítés stádiumait mutatták meg a Magyarországról érkező csapatnak.

Este Európa legrégebbi éttermében zárult a program, a 803-ban alapított Sankt Peter Stift-ben, ahol egyszerű stílusban, nagyszerű ízvilággal főznek – immár több mint ezerkétszáz éve töretlen sikerrel.

Szombat délelőtt irány a salzburgi repülőtér. Nem azért, hogy felszálljon a csapat egy kis sétarepülésre, hanem a topgasztronómia területén tehetett felejthetetlen kirándulást. A Hangar 7 koncepcióját, design-ját és konyháját bemutató körút után „élesben” is kipróbálhatták a magyarok az osztrák fine dining gasztronómiát: háromfogásos ebédet tálaltak fel az emeleti étteremben, páratlan kilátással ég és föld között.

Úriember pezsgővel köszönti az újévet, és búcsúztatja az előzőt, a magyar gasztrocsapat sem tett másként: Bécsbe érkezve a Schlumberger Wein- und Sektkellerei-nél „tesztelték” a palackozott tételeket, vajon fel lehet-e majd azokat szolgálni, ha elérkezik a Szilveszter? Megnyugtathatunk mindenkit, ha esetleg kétsége támadt volna: igen, az idei és az előző évek tételei magasan megfelelnek a kívánalmaknak, a Schlumberger név továbbra is egyet jelent a topminőséggel.

Képes beszámoló az útról ide kattintva elérhető.

Webfejlesztés: Ketsh Web
Copyright 2011 Coninvest Kft. Minden jog fenntartva.

Cookie policy HU