Árajánlat kérése

Tesztgép Igénylése

Árajánlat
kérése
Tesztgép
igénylés

Új kolléga a Coninvest-nél!

 

Új kolléga a Coninvest-nél!

Kedves Tibor, engedje meg, hogy gratuláljunk a kinevezéséhez, miszerint az Ön személyében új vezető került a Coninvest cégcsoport élére.

Köszönöm szépen!

Korábban egy szintén jól prosperáló, az egyik piacvezető rozsdamentes ipari berendezéseket és gépeket gyártó vállalat kereskedelmi igazgatójaként tevékenykedett az ipar és a gasztronómia területén az elmúlt 16 évben . Mi volt a váltás oka?

Új inspirációkat, új kihívásokat kerestem az elkövetkező 10-20 évre, melyet úgy érzem, hogy teljesen megtaláltam a Coninvestnél.

Mindig is úgy tekintettem erre a cégre, mint egy kreatív műhelyre, ahová jó érzés lehet tartozni. Korábban is azt gondoltam - ami mostanra már bizonyosság - hogy itt nagyon erős a csapatszellem, a szakmai tudás, a környezettudatos gondolkodás, ami láthatóan beépül az üzletkötésekbe, és egy egységet alkot a vállalat eredménytermelési céljaival.

A Coninvest üzletágak termékkörei és szolgáltatásai egy olyan szakmai volument képviselnek, amit külön-külön már önállóan is érdemes jegyezni a piacon.

Vagyis a Coninvest 3 divíziója - a konyhatechnológia, a belsőépítészet és szerviz - egy komoly üzenet a megrendelőinknek, hiszen a stabil márkanevek, a magas színvonalú berendezések és a szakmai team hármas egysége valódi garanciát jelent a Partnereinknek.

Miért tartja fontosnak külön kiemelni ezeket?

A VEVŐKÖZPONTÚSÁG miatt, ami itt ténylegesen meg is valósul, nem csak egy jól hangzó szóösszetétel. A partnereink mindig pontosan tudják, hogy melyik részfolyamatban kivel tudják tartani a kapcsolatot. Ez igaz az ágazatok mindegyik területére. Például minden tőlünk vásárolt gépnél - az online munkalapoknak köszönhetően - egy gombnyomással tudjuk, hogy melyik gépen, milyen időközönként, ki ellenőrizte a karbantartást, milyen hiba volt javítva és még sorolhatnám. Ez gyorsaságot eredményez és egy magas fokú profizmust sugall, ami által ténylegesen beszélhetünk ügyfél elégedettségről.

Ön szerint ez a Coninvest sikerességének a titka?

A mindenek előtt való ügyfélközpontúság, a minőség szolgáltatás és a Partnereinkkel, munkatársakkal való szoros együttműködés. Emellett, ami még meggyőző, az a folyamatos alkotóvágy, az értékteremtésre való szüntelen törekvés, Mirjam inspiráló lelkesedése és azok a szakmai szerepvállalások, melyek szerint a cég, mint egy jó iránytű, mindenképp élen jár.

Hogy telik egy napja?

Jelenleg a legfontosabb célom, hogy a Coninvest vállalati kultúráját teljes mértékben elsajátítsam, ügyfélkapcsolatait megismerjem. Konkrét üzleti tervvel rendelkezünk a következő 1-3 éves időszakra, melyben foglalt célkitűzések megvalósítása a fő feladat. A hatékonyság folyamatos javítását és a tudatos márkaépítést emelném ki ebből. Terveink közt szerepel egy új, önálló üzletág beindítása is, melyen jelenleg gőzerővel dolgozunk.

Mit gondol arról, hogy egy cégvezetőnek kicsit pszichológusnak is kell lennie a munkatársak tekintetében?

Abszolút igaz. A csapat mindig a legfontosabb, hiszen a modern vállaltoknál az alkalmazottak belső energiái működtetik a céget! Mindemellett az emberi kérdések kezelése talán a legnehezebb feladat a vezető életében. Fontos, hogy a munkatárs valóban elégedett legyen, tisztában legyen és azonosuljon a vállalat célkitűzéseivel. Részesüljön a sikereiben és eredményeiben, hiszen tartósan azáltal képesek jól teljesíteni, ha örömöt és sikert realizálnak a munkájukban. Ma már Csak pénzzel és hatalmi módszerekkel nem lehet motiválni. Valódi jó érzést kell kialakítani a munkahelyen, ahol jó lenni, jó teremteni. (Sokszor veszünk példát élenjáró hazai és külföldi vállalatokról, ahol már nem is létezik vállalati kultúra kreatív és elégedett munkatárs, illetve hatékony, emberközpontú munkahelyi környezet nélkül.)

Van példaképe?

Ez még így nem fogalmazódott meg bennem, de Richard Branson-t nagyra tartom az innovatív szemlélete, gondolkodása és vállalkozó szellemisége miatt. Vezetői gondolatait és tapasztalatait szívesen olvasom.

Hogyan képezik jelenleg a kollégákat és milyen tervek vannak a jövőre nézve?

A makulátlan szakmai tudásban, az iránymutatásban és az értékteremtésben hiszünk. Ezért mindent meg is teszünk, hiszen belföldi és külföldi oktatásokon, fórumokon, továbbképzéseken folyamatosan részt veszünk. Ezeken kívül rendszeresek a gyárlátogatások, a szakmai rendezvények is. A kikapcsolódásra is legalább olyan nagy hangsúlyt szeretnénk helyezni, ezért vannak - és lesznek a jövőben is - családos programjaink, ami közelebb hozza egymáshoz a csapatunk tagjait, valamint a családtagokat is a vállalatunkhoz.

Hétvégén megnézi a céges e-maileket? :)

Persze! De nem feltétlen várom el ugyanezt a munkatársaktól. Szabadsága alatt mindenki munkája helyettesíthető kell, hogy legyen és fontos a hétvégi pihenés is. Három gyermek apukájaként biztosított számomra a munkán kívüli aktív időtöltés, de valóban a jelenlegi életszakaszomban kevés idő jut a klasszikus pihenésre. Ami engem kikapcsol, az inkább az aktív szabadidős programok a családdal és barátokkal, illetve a vizek közelsége.

Van-e még esetleg olyan téma, amiről szívesen tenne említést?

A belsőépítészeti – és bútor üzletágunkat emelném ki még, ami közel 20 éves múltra tekint vissza. Ez az ágazatunk egy olyan szakmai plusz, amire tapasztalataim szerint abszolút van igény. A beruházók ma már nem csak egy terméket vesznek, hanem komplett szolgáltatást szeretnének tervezéssel, innovatív javaslatokkal, szakmai tanácsokkal, szakértő látásmóddal. Én pedig azon leszek, hogy mindehhez, amiről most beszéltünk - és ami Mirjamnak köszönhetően az elmúlt több, mint 25 évben itt felépült - maximálisan hozzátegyem a saját tudásomat, a tapasztalataimat.

Sok sikert kívánunk!

Köszönöm!

Webfejlesztés: Ketsh Web
Copyright 2011 Coninvest Kft. Minden jog fenntartva.

Cookie policy HU