Árajánlat kérése

Tesztgép Igénylése

Árajánlat
kérése
Tesztgép
igénylés

Sigep Rimini 2019

 

Sigep Rimini 2019

A Sigep egy nemzetközi vásár, mely 4 szektort egyesít: fagylaltipar, cukrászat, pékség és kávé. Mivel a konyha a szenvedélyünk, nem hiányozhattunk az eseményről. A kiállításon bemutatásra kerültek új technológiák, irányelvek, innovációk, az alapanyagoktól kezdve a gépeken át a berendezésekig.
Nagyon sokan voltak Riminiben, hihetetlenül sokan érdeklődtek e vásár iránt. Annyira kinőtte magát már a rendezvény, hogy a kiállítók a közlekedő folyosókból is csíptek le métereket a standoknak, illetve a pavilonok közti tereket is mind arra használták fel, hogy még több hely legyen csodálni a kiállított tárgyakat.
A fagylalt kiegészült kávé, csoki, pékség és cukrászati témával, de láttunk rengeteg jó ötletet shopfitting-re, azaz üzletberendezésre is, melyeket majd beépítünk a saját munkánkba is, annyira tetszettek mindannyiunknak.
A belépő kicsit borsos ára sem tartja vissza a nézőközönséget, akik a világ minden tájáról érkeztek az olasz gelato “felségterületére”. Emiatt a kiállítók is igyekeznek minden évben valami újat mutatni, ami ezúttal is sikerült.
Az Iceteam-Cattabriga beszállítónk standján kóstolhattunk idei fagylaltkülönlegességek mellett egy végtelenül bizarr újítást is, a Mortadella fagyit. A híres bolognai Mortadelláról már írtunk a tavalyi gasztrotúránk beszámolójában, de ha bárki is kíváncsi lett, azt nem szívesen biztatnánk arra, hogy megkóstolja. Az íze olyan volt, mint egy Zalai húskészítmény pürésítve, csak hidegen. Az ízeken túl természetesen szemügyre vettük beszállítóink technológiai újításait is. Fejlődik a világ és vele együtt ez az iparág is. Az okos fagylaltvitrinektől - ami az ajtó nyitásból kikövetkezteti az optimális hőmérsékletet - egészen a smart phone felületű kombipárolókig minden megtalálható, amelyekkel idehaza még nem találkozhattunk. Ezek a kis méretű, de annál intelligensebb párolók séfenként személyre szabják a kezelői felületet, ami a reggeli bekapcsoláskor ennek megfelelően lép működésbe.
A szeretett Berkel szeletelőnk is megjelent nagyon sok standon és nem csak az új, valamint a megszokott piros változatában, hanem antik és minden más, káprázatos színösszetételben. Többek között egy Mortadella kocsin is!
Nem csak az ízekben és a technológiai újításokban tesznek ki az olaszok ezen a vásáron magukért, hanem ahogy már jól megszoktuk tőlük, nagyon adnak a látványra, a design-ra. Olyan különlegesen szép standokat építenek fel erre az 5 napra, olyan gyönyörű kiegészítőkkel, melyekből nagyon sokat lehet tanulni és fejlődni.
Természetesen idén sem hagytuk ki a látogatásból a milánói Costa Group belsőépítészeti tervező iroda standját. Onnan lehet ismerős a név, hogy korábban már beszámoltunk róluk a Giovanni Rana franchise concept design kapcsán, illetve említettük, hogy egy kedves budapesti ügyfelünk, a Szent István téri Akadémia Itália üzletét is A-Z-ig a Costa Group tervezte. Idén a standjukat egy nemrégiben elnyert munkájuk inspirálta - történelmi ravennai Vásárcsarnok felújítása - ami láthatóan még pozitívabb rezgésekkel hatott a kiállítók hangulatára. Ez abból is látszott, ahogy a látogatásunk alatt betekintést engedtek a tervezési folyamatokba, az elképzelésekbe és meséltek a megvalósulásukról is.
Összegezve, a hangulat egy nagy színes kavalkád volt, régi az újban, modern az antikban, sok mini bottega gyönyörű virágokkal dekorált környezetben. A látnivaló felsorolhatatlan. A párlatoktól a sajtosig, a pizza sütő mestertől a pékig és még tovább lehetne folytatni a sort. Elismerően azt kell mondanunk:
BEN FATTO!
Sigep Rimini, ez szép munka volt!

Webfejlesztés: Ketsh Web
Copyright 2011 Coninvest Kft. Minden jog fenntartva.

Cookie policy HU