Árajánlat kérése

Tesztgép Igénylése

Árajánlat
kérése
Tesztgép
igénylés

Meiko az új „must have”

 

Meiko az új „must have”

Vélhetően ma a legfelkapottabb témák közé tartozik a koronavírus és az ezzel kapcsolatos hírek, fejlemények, nem csak hazánkban, hanem világszerte. Mostanra már talán el is jutottunk érzelmileg arra a pontra, hogy beleszoktunk. Mert volt rá másfél hónap, ez folyik a csapból is és azt gondoljuk, hogy semmit nem tehetünk, csak otthon maradunk és kivárunk. Azonban nem mindegy, hogy ebben a várakozásban hogyan és miként rendezzük a gondolatainkat, hogyan kezeljük az érzelmeinket, hogyan kezeljük mások érzelmeit. Mert mindenkire másképp hatnak a rémhírek, másként dolgozza fel és mást vált ki hosszú távon. Ez az időszak valahol nagyon elgondolkodtató, ugyanis ha ez véget ér, már semmi nem lesz ugyanolyan. Jobb is lehet persze, de ugyanúgy már nem élhetjük az életünket, ahogy eddig, nem tudunk csak úgy visszaállni a megszokott mindennapok körforgásába, mintha ez az egész meg sem történt volna. Nyilván minden ágazatra és az élet minden területére másképp fognak hatni a történtek, de belegondolt-e már esetleg valaki mélyebben, hogy a gasztronómiát ez a trauma hogyan érinti majd? Gondolkodott-e már valaki azon, hogy egy étterem tulajdonosa hogyan tud majd újra vendégeket fogadni, higiénikusan ételt készíteni? Vagy azon, hogy a vendégek mit várnak majd el az éttermi miliőtől, miként kezelik majd a szűk tereket, ahol egymást érik az asztalok? Vagy esetleg azon, hogy hogyan reagál majd a vendég, ha a mellékhelyiségben kifogyott a folyékony szappan? Ezekre a válaszokat sajnos mi sem tudjuk, de gondolkodnunk kell rajta. Hiszen látjuk, hogy ebben a szektorban is különbözőképpen viselkednek a partnereink. Egyesek lefagynak és teljesen visszavonulnak, mások azonnal váltanak és ügyesen ebben is üzletet látnak, és vannak, akik növekedésre, „újrahuzalozásra” használják fel ezt a periódust és ilyen értelemben ajándék időnek tekintik. Nyilván az emberek nem egyik napról a másikra fogják újra tolerálni egymás közeledését. Elkerülhetetlen lesz, hogy ne kérdőjeleződjön meg bennük egy evőeszköz láttán, hogy vajon elég tiszta-e. Hogy amikor valaki köhint a szomszéd asztalnál, ne akarjon mindenki azonnal kimenekülni a helyiségből. Ezekre nyilván gondolni kell majd és nem árt előre felkészülni az adott vendéglátó egységnek, mert az inkább nehezen elképzelhető ezek után, hogy egy étterem azért nem lesz bárkinek is szimpatikus, mert túlságosan ügyelnek a tisztaságra. Vagyis azt gondoljuk, hogy a higiéniai szempontot nem fogjuk tudni túlzásba vinni, amikor az újranyitáson gondolkodunk. A nagy terekkel rendelkező éttermeknek, szállodáknak, kórházaknak, közétkeztetőknek nyilván könnyebb dolguk van gazdálkodni a négyzetméterekkel, de a kisebb helyeknek sem lehetetlen a küldetés, csak jól meg kell tervezni az asztalok távolságát, a higiéniai szabályok betartását és mindennek újra a bizalomról kell szólnia.

Rengeteget kommunikáltunk már eddig is a mosogatógépeink hatékonyságáról, az ergonómiai előnyeikről, a környezetkímélő szerepükről. Már unalmas is lehet a téma, hiszen minden hírlevelünkben legalább egy cikket szenteltünk e kérdéskörnek. Nem volt olyan rendezvényünk sem az utóbbi években, ahol a mosogatás ne lett volna a fő vesszőparipánk, hiszen nem tudjuk elégszer hangsúlyozni, hogy milyen pazarlásnak tartjuk a hagyományos mosogatási eljárások alkalmazását, hogy mennyi szemetet termelnek ezek a helyek világszerte, nem beszélve a sok ablakon kidobott pénzről, ami távozik a zsebünkből a lefolyón keresztül.

Azt sem tagadjuk, hogy ezek az eszközök relatíve drágák. Drágák, de megfizethetők, mert hosszú távon ennek többszörösét költjük el meggondolatlanul és felelőtlenül. Emellett számos járulékos előnnyel is jár, ha mostantól új alapokra helyezzük a stratégiánkat és eljátszva a gondolattal csinálunk egy tesztüzemet és megnézzük, hogy a jelenlegi számokhoz képest mit változtatna egy ilyen mosogatógép a vállalkozásunkban. Mennyit spórolunk meg, mennyire érzik jól magukat a munkatársaink, ha nem kell órákon át súrolniuk az edényeket, ha a vendégek 100%-ig biztosak abban, hogy az evőeszközeink vírusmentesek és erről még papírt is tudunk Nekik lobogtatni, mert mindez lehetséges. Higiéniai szakértők megerősítették, és egy független vizsgálati laboratórium, a HygCen GmbH segítségével be is bizonyították, hogy az edények egy MEIKO mosogatógépben végzett, akár egy mosási ciklus után mentesek a koronavírustól. 120 mp. Mindössze ennyi kell ezeknek a berendezéseknek, hogy csendben, de akkurátusan végezzék a dolgukat. Magas hőfokon öblítenek, és soha nem okoz csalódást a végeredmény. Mindezt egy gombnyomással, külső hő-, és pára termelése nélkül, kényelmesen, minimális víz-, vegyszer és energiafogyasztás mellett. A Meiko már elkezdett a tettek mezejére lépni, és a vírus által legsújtottabb településeknek már fel is ajánlott mosogatógépeket, hogy amennyire csak lehet megakadályozzák a járvány terjedését. Mi a magunk szintjén is tettünk egy ilyen karitatív lépést és egy Meiko M-iClean mosogatógépet ajánlottunk fel a mosonmagyaróvári Karolina Kórháznak, hiszen nem csak az éttermek esetében merülhet fel nagyobb mértékben a vírus megjelenése, hanem olyan helyeken is, ahol sok ember megfordul, ilyenek pl. a kórházak mellett a szállodák, rendelőintézetek, közétkeztetéssel foglalkozó vállalkozások.

A jövő közelebb jött és már nem térhetünk ki előle!

 

Webfejlesztés: Ketsh Web
Copyright 2011 Coninvest Kft. Minden jog fenntartva.

Cookie policy HU