Árajánlat kérése

Tesztgép Igénylése

Árajánlat
kérése
Tesztgép
igénylés

Gelato vagy Sorbet?

 

Gelato vagy Sorbet?

Sokféle ízlés létezik a világon, hiszen nem vagyunk egyformák. Mi azt gondoljuk, hogy az olaszoké, legyen szó a divatról vagy épp a gasztronómiáról mindenképpen képvisel egy olyan nívót, amit érdemes követni. Bolognai utazásunk során is ezt tapasztaltuk, a sok tanulás mellett hagytunk kellő időt az olasz életérzés befogadására, mert ha azt bárki magába szívja és átérzi, már sosem fog például milánói sertésbordát kérni a sarki étteremben. Az olaszoknál ugyanis - mint megtudtuk - valódi szentségtörés tésztához rántott húst fogyasztani. Nem beszélve az ananászos pizzáról, ami szerintük soha nem is létezett.
De mielőtt a kedves olvasóink azt gondolnák, hogy csak a hedonizmus jegyében telt ez a pár nap, mindenképpen elmeséljük, hogy mi volt az utazásunk valódi apropója.
Beszállító partnereink, az Angelo Po konyhai és az Iceteam legmodernebb fagylaltkészítő gépeit vettük testközelből is szemügyre, megnéztük idén milyen technikai újításokat csempésztek ezekbe a szenzációs modellekbe. Miután elhangzott a fagyi szó, most inkább erről mesélünk Önöknek, mert aligha létezik olyan ember, aki ne szeretné ezt a mennyei édességet. Egy tradicionális olasz gelato apáról fiúra szálló fagyikészítő hagyományőrzésével, mesteri fortélyaival nyilván nem tudnánk felvenni a versenyt egy ilyen tanulmányút után sem, mert bármilyen egyszerűnek is tűnik egy ilyen desszert készítési folyamat, azért vannak buktatói. Ugyanakkor egy ilyen modern fagyigéppel, ami nálunk is beszerezhető - Iceteam 1972 - bárki tud igazi gelato-t vagy egy frissítő sorbet-t készíteni. Kis gyorstalpaló azért kell hozzá, de a gép segítségével megspórolhatunk magunknak pár évtizedet, ami már a mesteri fokozatot jelentené e desszert elkészítését tekintve.
Egy biztos: a “gombócból is sok” mondásunk az utazásunk alatt egyáltalán nem állta meg a helyét, mert ezek a fagyik annyira finomak és ízgazdagok voltak, hogy képtelenség volt nekik ellenállni, így egy kis idő után feladtuk a “küzdelmet”, győzött a fagyi!
Éljen a nyár, éljen a fagyi!

Webfejlesztés: Ketsh Web
Copyright 2011 Coninvest Kft. Minden jog fenntartva.

Cookie policy HU