Árajánlat kérése

Tesztgép Igénylése

Árajánlat
kérése
Tesztgép
igénylés

Élet a Sirha után

 

Élet a Sirha után

A február elején megrendezésre került Sirha kiállításról egy összefoglaló kisfilm is készült érdekes riportokkal és remek hangulatú képekkel. Kicsit szomorúan váltunk meg a standunktól, de hazahoztuk az élményeket és a tapasztalatokat, melyekről a következő interjúban az ügyvezetőnk, Kertész Mirjam számol be Önöknek.

Mirjam, miért fontos Nektek ez a pár nap?

A Sirha kiállítás szerintem a mi szakmánk igazi hazai megmérettetése. Itt mutathatják be a cégek mit fejlődtek, mit tanultak, mit képviselnek, mint küldetés és hivatás. Ha sorra nézem a Coninvest elmúlt kiállítás fényképeit szépen végigkövethetem a mi tanulási görbénket is a standunk megjelenésével. Öröm új célokat és új kihívásokat az ügyfeleknek prezentálni. Mindenki beszél a fenntarthatóságról és az ökológiai lábnyomról, de nem elég beszélni róla, tenni is kell érte. Nagyon sokan vagyunk ezen a földön, mindannyiunknak naponta ennie kell, de nem mindegy miből tesszük azt. Nemrégiben jártam Amerikában és elképesztő, hogy mennyi egyszer használatos szemetet termelnek. Teljesen természetes nekik a műanyagból és műanyaggal történő étkezés. De minek, ha lehet azt kulturáltan, üveg- és porcelán tányérból is? Professzionális mosogatással, sokkal kevesebb vízfelhasználással tudjuk ezen eszközöket biztonságosan tisztítani és újra bevetni a körforgásba. Ez az, amire mi most a hangsúlyt fektetjük.

Milyen várakozásaid voltak az idei rendezvénnyel kapcsolatban és milyen élményekkel zártátok a kiállítást?

Sokan úgy gondoltuk, hogy a Bocuse d’Or Európai döntő Budapesti megrendezése után a Sirha kiállítás nem tud hova fejlődni, növekedni. Legnagyobb meglepetéssel tapasztaltam, hogy a vásár évről évre egyre jobb. Megemelkedett a kimondottan szakmai érdeklődés. Egyre nagyobb nyitottsággal közelítenek a vásáron az általunk hozott új és minőségi technológiák irányába.

Mit jelent számodra az a szó, hogy „konyha”?

A ház, az otthonok lüktető szíve, lelke. Így van ez egy étteremben, szállodában, menzában is.

Mesélj a standotokról! Az a hír járja gasztro körökben, hogy extrán 21. századi volt maga az elképzelés és a megvalósítás is, ahogyan a vendégeket vártátok. Ez a nagyvonalúság Benneteket nem csak a kiállításon, hanem egyébként is fémjelez. Szeretitek a minőségnek megadni a módját, és csak a legjobbal éritek be. Honnan ered ez az elhivatott „konokság” a minőségre?

Szeretjük mindazt, ami szép és jó, de látom, hogy már az ügyfeleink is szeretik és követnek minket.

Mit tesz hozzá egy ilyen kiállítás a mindennapokhoz?

Sok szervezést és előre gondolkodást. Augusztusban ültünk össze legelőször, hogy „na, mit is szeretnénk bemutatni a hazai közönségnek?” Természetesen maradt sok minden az utolsó pillanatra, és mindig van egy kis kapkodás is, de nagyvonalakban már most érezzük, mi lesz az irány 2020-ra.

Két év múlva milyen standdal rukkoltok elő? Vannak már elképzelések a mostani konklúziók alapján?

Természetesen. Az általunk készített standszerkezetünket másodjára használtuk és volt, aki meg is jegyezte: „ez volt két éve”. Természetesen ebből fogunk építkezni 2 év múlva is, hiszen erről szól az újrahasznosítás, de új formát, üzenetet, tartalmat és színeket adunk majd a mi kis „Coninvest öko házunknak”. Azt, hogy pontosan mit, az még titok.

A Sirha kiállítás hétköznapokra esett, sokan dolgoztak, de ennek ellenére a Ti standotoknál sorban álltak az érdeklődők. Mire figyel most a szakma? Melyek a fő gasztronómiai irányvonalak?

Mi nem vagyunk restek kihozni egy egybefedlapos főzőszigetet. Tettük ezt már sokadjára, pedig sok munkával, járulékos költséggel jár. Idén a Marrone gyártól kaptuk kölcsön azt a híres főzőblokkot, amin Roger Federer-rel forgatták a Barilla reklámot. A spotban a sziget fekete volt, de a Sirhára adtak neki egy új rozsdabarna színezést. Megszólalásig szép volt. Amikor láttam sok séfet, szakácsot a standunk előtt megállni, a szigetet megcsodálni tudtam, hogy megérte. Nem is kérdeztek semmit, nem kellett nekik segítség, csak álltak és nézték, végig simították, kezelőgombjait kipróbálták. Nekik nem kell magyarázni. Ők azok, akik minden nap bent dolgoznak a konyhán, tudják, hogy miről szól ez, tudják mennyivel könnyebb egy ilyen felületen dolgozni, kezelni, takarítani, tisztítani. Ha majd olyan beruházás közelébe jutnak, ahol ilyenre szükség lesz, ők fogják tudni, hogy a Coninvest-nél megtalálják, amire vágynak. De ugyanez elmondható a klasszikus Berkel szeletelőgépeinkről vagy az idei Sirha-ra hozott Iglu pezsgőhűtőnkről. Mindkét termék olyan, mint egy ékszer, nincs a maguk nemében náluk szebb. Nagyon sokan ezt már itthon is érzékelik és tudják.

Webfejlesztés: Ketsh Web
Copyright 2011 Coninvest Kft. Minden jog fenntartva.

Cookie policy HU