Árajánlat kérése

Tesztgép Igénylése

Árajánlat
kérése
Tesztgép
igénylés

Elegancia újrafogalmazva

 

Elegancia újrafogalmazva

Átautózva Pestről Buda felé az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél bizonyára már Önök is megcsodálták az út két oldalán lévő, egymással szemben álló lenyűgöző épületeket, melyek egymás tükörképei. A paloták története egészen a Habsburgokig nyúlik vissza; az 1800-as évek végén Klotild Főhercegné szerezte meg a korabeli Pest két legjelentősebb telkét, melyekre a világvároshoz illő, impozáns palotákat álmodott meg.

A déli épület Matild Palota elnevezésének eredetét homály fedi, mindenesetre a két palota valódi szimbóluma Budapestnek, egy régi, tradicionális értékeket hordozó korból, ami most újraéledni látszik.

 

A hosszas felújítási munkálatok végéhez közeledve a Matild Palota hamarosan újra a régi pompájában tündököl és a Marriott hotellánc The Luxury Collection brandjéhez tartozó szállodaként születik újjá, újradefiniálva az elegancia fogalmát.

 

Hogy miért írtuk le mindezt? Mert egy új projektünk miatt egy kicsit utánanéztünk a történelmi vonatkozásoknak, hogy összhangban legyünk az épülettel, a magyar kultúrával, valamint, hogy együtt rezonáljunk azokkal az elképzelésekkel, melyek mentén megálmodták az új Matild Palotát és annak konyháját, ami egy nagyon nagyszabású feladat.

 

A hotel a Budapestre látogatók számára autentikus és inspiráló élmények nyújtására törekszik, különleges, a város aranykorát megidéző környezetben. Ugyanakkor a Matild Palota a történelmi hagyományokhoz híven, a rendkívül széles gasztronómiai kínálatával a helyiek kedvenc találkozóhelyévé szeretne válni, csakúgy, ahogyan az épületben működő Belvárosi Kávéház a társasági élet központja volt az 1900-as évek elején.

A négy, minden igényt kielégítő vendéglátóhely - melyek között találunk újdimenziós látványkonyhás éttermet, bisztrót, tradicionális kávézót és tetőteraszos koktélbárt – kulináris koncepciójának megvalósításáért a Michelin csillagos Chef, Palágyi Eszter felel. Eszter hitvallása, hogy a közös étkezés varázsa mindenkit összehoz; ennek megfelelően a páratlan kulináris élmények biztosítása érdekében a konyha kialakítására kiemelt figyelmet fordítottak a belsőépítészeti munkálatok során.

 

Számunkra az egyik legnagyobb és legnehezebb feladat volt az eddigi munkálatok során az MKN multifunkcionális főzőblokk beemelése az épületbe, mely egy speciális daru segítségével történt. A komplett konyha installálásában a FlexiChef egy fontos láncszem, mert napjainkban ez az egyszerre több feladatot ellátó berendezés a lehető leghatékonyabb konyhatechnológiai eszköz automatikus, beépített tisztító rendszerrel.

 

Az alábbi kisfilmen megnézhetik, hogyan is sikerült a készüléket az épületbe juttatnunk: kattintson ide

 

Természetesen a részletekről folyamatosan tájékoztatni fogjuk Önöket, hiszen nagyon büszkék vagyunk arra, hogy e történelmi korra visszanyúló, nagy volumenű projekt megvalósításában mi is részt vehetünk.

Webfejlesztés: Ketsh Web
Copyright 2011 Coninvest Kft. Minden jog fenntartva.

Cookie policy HU