Árajánlat kérése

Tesztgép Igénylése

Árajánlat
kérése
Tesztgép
igénylés

Danó Zoltán

Chef: Danó Zoltán, Varga Viktor

Alapterület: 57 m2

Típus: á la carte

Dolgozói létszám: 4 fő

Átlagos elkészített adag: 100 adag/nap

Konyhatechnológus tervező: Aczél Pál Tamás

Fontosabb készülékek: Convotherm kombipároló, MKN thermikus berendezések, Halton elszívóernyő, Salvis salamander, Meiko pohár- és tányérmosogató gépek

Sopronbánfalván 2010. március 1-től áll a korhűen felújított egykori pálos-karmelita kolostor műemléképülete vallástól, hittől, világnézettől függetlenül acsend harmóniáját élvezni vágyók rendelkezésére. A külső vendégek számára is nyitott, á la carte Kolostor Étterem különlegességeiért Danó Zoltán chef afelelős. A mestersza kács – aki sztázsolt a Michelin- csillagos Alain Passard mellett a párizsi a L’Arpège-ban – érti a dolgát: a szállóvendégek lelki és szellemi felfrissülésénekérdekében a 18. század lenyűgözőművészi környezetétől inspirálódva egy a 21. századi, környezetbarát konyhatechnológia vívmányait kihasználó gasztronómiát hozott létre, ami a 22. század táplálkozásfilozófiáját képviseli. Amodern szerzetesi eledel megvalósításatagadhatatlanul egyedülálló vállalkozás az egészséges táplálkozás jegyében. Viszont ahogy egy fecske nem csinál nyarat, úgy Danó Zoltán sem varázsol egyedül egy romos műemlékből sikeres gourmet-éttermet. A CONINVEST építőcsapatának szakértelme és konyhagépészeinek eltökélt együttműködése tette lehetővé, hogy mindenki megtalálhassa a számítását. A konyhafőnök jól ismeri a buktatókat, olyan nincs a főzésben, hogy „ez nem az én dolgom”. Az építkezés és konyhakialakítás során a közös cél érdekében ugyanazt az elhivatott csapatmunkát és összefogást vélte felfedezni, ami egy szenzációsan megkomponált menüsor elkészítéséhez is elengedhetetlen a tökéletes végeredmény érdekében. Danó Zoltán,a konyha megtervezése és sikeres beindítása után, átadta a staféta botot Varga Viktor chéfnek, és mint Corporate chef tevékenykedik tovább.

“Minden az, ami.”
Danó Zoltán
Zöldfűszeres paradicsomleves Szent Jakab kagylóval (4 főre)

Alapanyagok: 30 dkg érett paradicsom vagy paradicsom konzerv, 1 kis sűrített paradicsom, 1 kisebb fej kaliforniai paprika, 1 kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 liter zöldség alaplé, 1/2 dl olívaolaj, petrezselyem, bazsalikom, oregánó, 8 db Jakab kagyló, 1 evőkanál barnacukor, 1 evőkanál durva só.

Hozzávaló gépek: Mkn thermikus berendezések

Elkészítés: A barnacukrot a durva sóval összekeverjük, és 30 percre marináljuk a kagylókat. Addig elkészítjük a levest. A hagymát apró kockára vágva megpirítjuk az olívaolajon, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és a felkockázott kaliforniai paprikát. A paradicsom héját lehúzzuk, vagy a paradicsomkonzervet felkockázzuk, és a sűrített paradicsommal a raguhoz adjuk, felöntjük a levessel és 2-3 percet forraljuk. Leturmixoljuk. Mielőtt levennénk a tűzről, ízesítjük a fűszerekkel, hogy azok íze megmaradjon. Tálalás előtt a kagylóról lemossuk a cukrossós vizet, lecsepegtetjük, és vékonyra szeleteljük. Hidegen tesszük a tányérba, mert ha a forró levessel felöntjük, akkor lesz a kagyló optimális.

Elkészítési idő: 60 perc

Webfejlesztés: Ketsh Web
Copyright 2011 Coninvest Kft. Minden jog fenntartva.

Cookie policy HU