Árajánlat kérése

Tesztgép Igénylése

Árajánlat
kérése
Tesztgép
igénylés

Cup&More

 

Cup&More

Bizonyára Önökkel is megtörtént már, hogy esztétikai és ízbeli különbséget is éreztek egy műanyag tányérról, plasztik evőeszközökkel, illetve egy porcelántányérról, minőségi késsel, villával elfogyasztott étel között. Legalább nem kell mosogatni – gondolhatnánk elsőre, még talán spórolunk is a vízzel. Sajnos azonban ez nem igaz, ráadásul a műanyag, eldobható evőeszközök, szívószálak, zacskók elborítják az óceánt, környezetkárosító hatásuk óriási. Képzeljük csak el, hogy fesztiválokon, nagy rendezvényeken vajon hány köbméterre tehető a műanyag hulladékok mérete világszerte!
A jó hírünk az, hogy erre, a mindnyájunkat érintő problémára már van megoldás! Egy német feltalálónak, Michael Andersen-nek köszönhetően ma már lehetséges az, hogy a mosogató egység „házhoz jön”, hiszen a„repülő”, mobil mosogatógép egyszerűen csak odagurul, ahol a piszkos edények felbukkannak. A „cup&more mobile cleaning unit” átutazza egész Németországot egy MEIKO gép továbbfejlesztett és szabadalmaztatott- M-iQ névre hallgató - berendezésével, ami a feltaláló által kiegészített szárító rendszerrel is rendelkezik. Legyen szó sörfesztiválról vagy karácsonyi vásárról, egy óra alatt 10.000 poharat is képesek ezzel a megoldással elmosogatni. A fejlesztések nem ma kezdődtek, a MEIKO vezetősége a feltalálóval és néhány lelkes, vállalkozó szellemű, prominens szakemberrel karöltve folyamatosan egyeztetve és együttműködve, hogy a környezetünk megóvásáért folytatott küzdelmük sikerrel járjon és e nemes céljuk megvalósuljon. Két svéd fiatalember egy olyan, speciális anyagból készült, újrahasznosítható poharak gyártásába kezdett,  amelyek szilárdak és bírják a magas hőt. Ugyanakkor a legnagyobb problémát az jelentette, hogy a szárítást is maradéktalanul meg lehessen oldani, hiszen az, hogy az pohár makulátlan tiszta, még csak félmegoldás. A maximális higiéniához az is hozzátartozik, hogy az eszközök nedvességmentesen elcsomagolhatóak és szállíthatóak is legyenek. Eleinte egy úgynevezett „shake-drying” technológiát alkalmaztak, de később ezt Andersen-nek sikerült továbbfejlesztenie úgy, hogy a poharak a lehető legszárazabban kerüljenek ki a mosogatógépből. Örömmel olvastuk a MEIKO által kiadott sajtóközleményben, hogy Észak- Németországban már kialakítottak egy „intelligens csésze rendszert is, ami központilag begyűjti a piszkos poharakat a vendéglátó egységektől és tisztákat visz cserébe. A mozgalomhoz már 200 pékség és kávézó is csatlakozott, Lipcsében pedig még további 60 üzlet vette át ezt a mintát.
A lelkesedés áttörte Németország határait és már Hollandiában is működik a rendszer oly módon, hogy egyre több pékség, kávézó valamint étkeztetéssel foglalkozó nagyüzemi vállalkozás is csatlakozott ehhez a környezetvédelmet érintő globális áttöréshez. Mi nagyon reméljük, hogy a hatása nálunk sem marad el, és hogy egyre tudatosabban tudjuk ezeket a nemes törekvéseket idehaza is megvalósítani.

Webfejlesztés: Ketsh Web
Copyright 2011 Coninvest Kft. Minden jog fenntartva.

Cookie policy HU