Árajánlat kérése

Tesztgép Igénylése

Árajánlat
kérése
Tesztgép
igénylés

Caviar & Bull étterem, Budapest

2017

Caviar & Bull étterem, Budapest

A budapesti Erzsébet körút patinájára egy újabb ékkő került, egyenesen a napfényes Máltáról. A hazájában sztárséfként ünnepelt Marvin Gauci fogta a szigetország első számú éttermét, és elhozta azt Magyarországra, remélve, hogy itt is ugyanolyan örömmel fogadják főztjeit, mint otthon. Mi pedig ebben segítünk neki. Megnyílt a Caviar & Bull a Corinthia Hotelnél.

Adja magát az első kérdés: honnan ered az étterem neve és koncepciója?

Minden Máltán kezdődött. Barátaimmal beszélgettünk, és kérdezték tőlem, hogy ha nyitnék egy éttermet – ami persze nekem akkor még eszemben sem volt -, hogyan nevezném el. Nem gondolkoztam sokat, mire rávágtam: bika és kaviár, majd gyorsan javítottam a sorrenden, és azt mondtam, inkább legyen Kaviár és Bika (Caviar & Bull). Egyszerre ott a hal és a hús, a szofisztikált és a nyers, a kifinomult és a masszív, tehát két extremitás kombinációja. Az ételekben is mindig ezt keresem. A koncepció kialakításában a Corinthia is sokat segített, tőlük kaptam végső soron az üzlethelységet Málta egyik legszebb részén, az egyik hotel területén. Amikor úgy éreztük, hogy Málta készen áll egy újabb brandre, belevágtuk, és szinte azonnal sikerre is vittük az éttermet. Olyannyira, hogy Máltán a nagyon magas rangú vendégek is sorra minket választanak, ami igazán megtisztelő.

A máltai hatás az ételeken is érezhető? Mit találhatunk az étlapon?

A máltai konyhát persze fontosnak tartom, de én elsősorban máshonnan inspirálódom. Nagyon fontos, hogy olyan emberekkel vegyem magam körül, akik jó hatással vannak rám: százhúszan dolgoznak nekem, a kétharmaduk pedig állandóan előáll valami jó és igen okos ötlettel. Ezekből az ötletekből receptek és ételek lesznek, a séfjeim – Máltán és Budapesten is Sergi Huerga Marin Executive Chef vezetésével – nagyon kreatív fogásokat tudnak előállítani. Az én feladatom az, hogy ezeket a – nevezhetjük nyugodtan így – művészeket ‘kordában’ tartsam, és ne engedjem, hogy elveszítsék a fókuszt, különben káoszba csöppenünk. Az ételeken megtalálható persze a saját kézjegyem, de amire igazán büszke vagyok, hogy több mint 20 ország különböző hatásait sikerült összegyúrni egy étlapra. Ha valaki végigolvassa, elsőre talán érdekesnek tűnő dolgokat talál, mint például a mango chutney-val megbolondított Wagyu marha taco-t vagy a homár popcorn-t, de aztán hamar kiderül, hogy ezek igencsak finom dolgok.

Mi volt az első reakciója, amikor megtudta, hogy Budapesten is meg akarják nyitni a Caviar & Bull-t?

Az első reakcióm az volt, hogy milyen szép város – ugyanis én úgy tudtam, hogy nyaralni jövök ide a családdal a Corinthia vendégeként. Aztán egyik nap a hotel igazgatója mutatott nekem egy üresen álló teret a szálló aljában, és azt mondta: “ez a tied.” Az első meglepődés után bele is szerettem a helybe. Véletlen egybeesés, hogy a máltai éttermem vezérigazgatója, Kézdi László szintén budapesti, és már lassan egy éve rágta a fülem, hogy nyissunk éttermet a kontinensen is. Ami megtetszik, azt megszerzem, így nem volt kérdés, mi lesz a sorsunk: azonnal felhívtam a fiúkat és közöltem velük, nyitunk Budapesten.

Mire számít a budapesti nyitással?

38 éves vagyok, és azt idehozni, amit Máltán felépítettünk, igen nagy kihívás. Az emberek itt máshogy gondolkoznak, nem ismernek itt engem, és egy-két embert kivéve, én sem ismerek is senkit. Több mint kétezer szám van a telefonban, amivel itt nem megyek semmire. Nem tudom, kit kell hívni, ha elromlik valami, vagy bármi probléma akad. A bürokrácia is elég erős itt Magyarországon az első tapasztalataink szerint, ezzel is ismerkednünk kell még. Valószínű, hogy elsősorban expatok és turisták jönnek majd az étterembe, de nagyon várjuk a magyarokat is, sőt biztosak vagyunk benne, hogy észre fognak minket venni, érdeklődni fognak a hely iránt. Az ételek finomak, a hely elegáns, de mégis barátságos és egyszerű, minden adott ahhoz, hogy jól érezzék itt magukat a vendégeink.

A családdal most mi lesz? Ők is Budapestre költöznek?

Kétlakiak leszünk, Máltán és Magyarországon is élünk majd. Biztos lesznek nehezebb időszakok, de alapvetően nagyon kedves és segítőkész emberekkel vagyunk körülvéve. Mint például Mirjam!

Akkor a Coninvesttel jó volt együtt dolgozni?

Imádtam velük dolgozni! Bármikor ajánlanám őket másnak is. Elképesztő profizmussal dolgoznak, és nem ismernek lehetetlent: ha valamit meg akarsz valósítani, akkor ők azt meg is valósítják.

Webfejlesztés: Ketsh Web
Copyright 2011 Coninvest Kft. Minden jog fenntartva.

Cookie policy HU