Árajánlat kérése

Tesztgép Igénylése

Árajánlat
kérése
Tesztgép
igénylés

Bíró Lajos

Bíró Lajos, a sokszoros díjnyertes séf a Mesterszakács Verseny zsűritagjaként és a magyar Bocuse d’Or Akadémia elnökeként most már a Coninvest Nagyköveti tisztjét is ellátja. Bíró már korábban megismerkedett a Coninvest konyhagépeivel, elsőként a Convotherm kombipárolóval, amit hónapokon keresztül az újonnan nyílt éttermében, a Budai Bock Bisztróban tesztelt. A sikeres tesztidőszak után létrejött egy közös együttműködés, melynek eredményeképpen 2012-ben Bíró Lajos képviseli a Coninvest értékeit.

A neves szakácsot öntörvényűsége és maximalizmusa juttatta karrierje csúcsára, akinek több éves szakmai útja végül a Bock Bisztró megnyitásában teljesedett ki. Bíró Lajos az a fajta ember, akinek, „ami a szívén, az a száján”. Botrányos finomságai, pofátlan ínyencségei, szakmai hitvallása és életfelfogása hamar meghódította a magyar közönséget. Érdemes rögzíteni Bíró Úr karrierjének alfáját és az eddigi ómegájához vezető utat: vendéglátó-ipari technikum, a Dózsa György út és Váci út kereszteződésében álló egykori Volga szálló (ma: Hotel Ibis) és Olimpia Hotel. Utóbbi két helyen, mint pincér, majd már szakácssapkával a fején (azaz séfként) a budapesti amerikai nagykövetség, aztán a kínai konyha magyarországi meghonosításában anno élvonalban járó Vörös Sárkány étterem séfjeként tevékenykedett, 1989-től 2007-ig pedig a Múzeum Kávéház és Étterem tulajdonosként és főszakácsként.

Sok jövőbe mutató terv után jelenleg a 2004 végén nyílt Erzsébet körúti, Corinthia Grand Hotel Royal aulájában található vendéglátóhelye után most Budán is megvalósult egy étterem, a Budai Bock Bisztró, ahol már az általa jól ismert Coninvest konyhagépek élesben tesznek szolgálatot a konyha mindennapi forgatagában. A konyhafőnök virtuóz életritmusáról és a kimeríthetetlen érdeklődési vágyáról árulkodik a „Sok vagyok – Pofátlan ínyencségek, botrányos finomságok, – című szakácskönyve is, amiben 153 receptet ajánl a főzni vágyó közönség számára. Már folyamatban van a szakácskönyv lefordítása angolra és oroszra, ezzel egy időben készül a séf új hentes könyve is. Bíró Lajos nemcsak főztjével, hanem személyiségével is elvarázsolja vendégeit. Humora és jókedve mind az éttermei hangulatában, mind magukban a – gyakran játékossággal és fricskával kigondolt – ételeiben is tükröződik.

Csokis málnás krémes

(15 szögletes formához = 30 adag)

Alapanyagok:

Trüffel piskóta:  160 gr 72 %-os csokoládé, 160 gr kristálycukor, 10 db tojás szétválasztva (Piskóta tech., János bá' keret, keretig kenni , alá zsírpapír, 180 C 10-12 perc, majd alsó sütéssel felül zsírpapírral letakarva újabb 10 perc)

Csokoládéhab: (Csoki ganache, 1 adag ehhez a mennyiséghez) 250 ml tej, 250 ml tejszín, 190 gr 72%-os csokoládé, 100 gr tojás sárgája, 100 gr kristálycukor, ½ ek kakaópor. 

  1. 15 percig kell sütni 15 perc 80 fokon 2-es fokozaton, thermomixben, 
  2. 2csoki -angolkrém emulzió
  3. 50 C 2 perc, temperálás

Hab összeállítása: 375 ml tejszínhab, 1 adag csoki ganache, 50 ml cukorszörp, 5 db zselatin lap. Málna felvert meringue: 125 gr málnavelő, 50 gr porcukor, 5 db zselatin lap 

Málna mousse: 500 gr áttört gyümölcsvelő, 200 gr porcukor, 2 db citromlé, 700 ml tejszínhab, 7 db lapzselatin (magas fordulaton felverni 15 percig, utána fagyasztani, kockázni, újrafagyasztani)

Krémes lap: 5mm széles kb. 15 cm hosszú csíkokban sütőlére teríteni, 200 celsiusos előmelegített sütőben, 11 percig sütni!

Elkészítés: 

A desszert alapja egy liszt nélküli trüffel piskóta lap, ahol a lisztből elmaradó szárazanyag tartalmat a csokoládé pótolja. Két féle (csokoládé és málna mousse) kerül rá az alapra. Feltétjei sokféle textúrát hordoznak:

  1. A.O.C minősítésű vajas tészta lap
  2. Házi készítésű málna sorbet
  3. Málna zselé meringue kockák (a lapzselatin állati eredetű fehérjéi nagy fordulaton kihabosodnak és térfogatuk megnő, ez adja a pille cukor szerű állagot, noha tojásfehérjét  nem tartalmaz).
  4. Friss málna szemek
  5. Svájvi pirított meringue (habcsók)
  6. Málna velő
Webfejlesztés: Ketsh Web
Copyright 2011 Coninvest Kft. Minden jog fenntartva.

Cookie policy HU