Árajánlat kérése

Tesztgép Igénylése

Árajánlat
kérése
Tesztgép
igénylés

Bevetésen a Meiko a Borjour Magnum-on

 

Bevetésen a Meiko a Borjour Magnum-on

A Coninvest és a bor - mint két fogalom - nem áll olyan távol egymástól, hisz számos borászat közösségi borkóstoló terei valósultak már meg az elmúlt években a kezetek munkája és az ötleteitek nyomán. – Kertész Mirjammal beszélgetünk. A bort csak minőségi és kristálytiszta poharakból élvezet kortyolni, aminek alapfeltétele a maximális higiénia. Ezért is hívtak el Benneteket a Borjour Magnum rendezvényre, ahol a Ti mosogatógépetek mosogatta el a vendégek poharait. Kicsit továbbgondolva a gépi mosogatás előnyeit, hogy függ össze a munkaerőhiány ezzel a problémakörrel?

Nagyon érdekes a kérdés. Úgy gondolom a poharak és tányérok kézzel történő mosogatásának időszaka már nálunk is lejárt. Természetessé vált a vendéglátósoknak is az ipari pohármosogatógépek alkalmazása. Fontos mindenki számára tudni, hogy a háztartási és ipari gépi mosogatás egyik alapvető különbsége, hogy 2-3-4 perc alatt el tudok mosogatni egy kosár poharat a gépben. A ciklus végén nincs egy beépített szárítóprogramom, hanem a kosarat kiveszem a gépből és a pulton hagyom pár perc alatt leszáradni. A felforrósodott poharakról a víz gyorsan elpárolog. A mosogatási eredmény itt attól függ, mennyire tudtam az öblítővizet megszűrni. Ha nem jó a szűrés, jön a kézi munka és egyenként el kell törölgetni a poharakat, mielőtt újra a vendég elé kerülnek. Ez történik a legtöbb helyen. Sokak abban a hiszemben élnek, hogy a poharakon látszó foltok, cseppek a vízkő maradványai. A vízkövet a gép védelme érdekében szűrjük ki a vízből, de a poharak csillogását az ásványi sóktól mentes víz adja. A német Meiko mosogatógép gyár Gio modul néven gyártja a fordított ozmózis elvén alapuló szűrő rendszerét. Tényleg nem kell a poharakat egyenként eltörölgetni. A terméket már több éve forgalmazzuk itthon, így megtanultuk, hogy a gépet milyen odafigyeléssel kell időközönként karbantartani, valamint a szűrőket és a patronokat cserélni. Aki egyszer kipróbálta, nem tesz többé le róla.

Ha jól tudom, a Sirha kiállításon debütáló Meiko pohármosogatógéppel felszerelt sommelier pultot fogjátok használni. Más vállalatok gépeit is értékesítitek, melyek e márka erősségei?

A Meiko az egyik legrégebbi partnerünk. Lassan 20 éves lesz ez az együttműködés. Nagyon sokat tanultunk tőlük és hasznosítunk a mindennapi munkánkban. Nincs mit tagadni, a világ 3 piacvezető ipari mosogatógép gyártója mind német, és a Meiko az egyik közülük. Egy konzervatív német gyár, aki pár éve vett egy 180 fokos fordulatot és a fiatal vevőrétegeihez is megpróbál eljutni a bárok, borozók, kávézók területén. Ez a sommelier pult is egy jele ennek a fordulatnak. Egy pohár bor után az ügyfél saját maga behelyezheti a poharát a gépbe és kipróbálhatja a mosogatási eredményt. Csillogó poharak törölgetés nélkül! A Sirha kiállítás után így vittük is tovább a Borjour Magnum rendezvényre.

A Meiko egy kilencven éve működő stabil vállalat, innovatív szakmai háttérrel. Miben látod a partneri együttműködésetek sikerességét?

A Meiko vállalat pár évvel ezelőtt szervezett keretek közé sorolta a különböző termék és technológia ismereteket terjesztő tréningjeit. Megalakult a Meiko Akadémia és ezen belül az elérhetővé vált oktatási programok. Mi ezeken előszeretettel veszünk részt a munkatársainkkal, a szerelőkkel, és a tervezőkkel együtt. Nincs az a jó technológia, amit hozzáadott ismeretek nélkül lehet jól képviselni. Szerintem ez a siker kulcsa, hogy hagyom magunkat tanítani.

Bizonyára gyakran ismételt kérdés, de mi az a néhány vezérgondolat, melynek mentén világossá válik, hogy miért költséghatékonyabb vizet és energiát használni a mosogatáshoz, mint eldobható poharakat vásárolni?

Ha csak abból indulunk ki, mennyi műanyag csomagolást dobunk el egy háztartásban nap mint nap, akkor ehhez képest hatványozottan nagyobb mennyiség termelődik a vendéglátásban. Szomorúan tapasztalom, hogy a hazai vendéglátósok nem gyűjtenek szelektíven, így ez lesz a következő vesszőparipánk, de maradjunk csak a mosogatásnál. Sokan a hely vagy munkaerő hiánya miatt választják az eldobható tányér és evőeszköz opciót. Induljunk ki abból, hogy az ülőhelyek minimum 3-szoros mennyisége kell, hogy készleten legyen eldobható eszközökben, de ez az üzlet jellegének függvényében változhat. Fel sem fogják, mekkora helyet kell az eldobható eszközök tárolására, és az utána a termelt szemét tárolására fenntartani. Ha ezt előre kiszámolnák, lehet, hogy az a pár négyzetméter, amit az elején a tervezés alatt a mosogatásnak kérünk, nem is olyan sok. A környezet terheléséről pedig már ne is beszéljünk!

Lesz ebből hagyomány? Ha mosogatás, akkor a Coninvest jusson mindenkinek az eszébe?

A kapacitásunk keretein belül mindent elvállalunk, ami hozzátesz a hazai gasztronómiai ismeretek terjesztéséhez. Még nem tudjuk, de ha kapunk felkérést és az adottságok is megvannak, mi szívesen mosogatunk a gépeinkkel a különböző rendezvényeken.

Webfejlesztés: Ketsh Web
Copyright 2011 Coninvest Kft. Minden jog fenntartva.

Cookie policy HU